Kad negaidīti piesakās ciemiņi, es vienmēr gatavoju šo: šīs sātīgās un aromātiskās maizītes pirmās pazūd no galda

Foto – ekrānuzņēmums

Šī super garšīgā uzkoda ir gatavota no smilšu mīklas – tā pavisam noteikti būs pirmā lieta, ko pie jums apēdīs ciemiņi, kad uzliksiet to uz viesību galda. Turklāt, to pagatavošanai vajadzīgas vien dažas minūtes jūsu laika.

Apetelīgā, aromātiskā kārtainās smilšu mīklas uzkoda ar desu un sieru patiešām ir vienkārši pagatavojams ēdiens. Tas lieliski noder tiem gadījumiem, kad ciemiņi piesakās negaidīti un nav laika, ko pavadīt virtuvē. Bet šis ēdiens ir ļoti iecienīts arī ikdienā.

Raudzīsim, kā to pagatavot!

Lasi vēl: Uzzināju, ka bērzu darva sniedz vienkārši brīnumainu aizsardzību visam dārzam. Par kaitēkļiem un augu slimībām tagad varu aizmirst!

Sastāvdaļas:

Kārtainā mīkla – 275 grami
Siers (piemēram, Ementāls) – 150 – 200 grami grami
Doktordesa – 200 grami
Dažas ēdamkarotes kečupa
Tomāts – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Ola – 1 gab.
Augu eļļa – 1 ēdamkarote
Sāls – pēc garšas
Ķiploku pulveris – pēc garšas
Sauss baziliks – pēc garšas

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Kā pagatavot?

Foto – ekrānuzņēmums

1. Sīpolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, apcep uz pannas, kurā uzkarsēta eļļa, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

2. Nomazgā un sasmalcina tomātu un pievieno to sīpoliem uz pannas. Pievieno garšvielas (sāli, ķiploku pulveri, baziliku) un gatavo uz lēnas uguns, līdz no tomātiem iztvaiko mitrums.

Slinkais “Napoleons” ar zemenēm: katru reizi, kad kādu ar to uzcienāju, man prasa recepti!

3. Desu sarīvē, to pašu izdara ar sieru (var izmantot jau sarīvētu sieru). Sajauc trauciņā kopā sieru ar desu.

4. Kārtīgi izrullē mīklu, uz tās uzklāj vienmērīgi kečupu, pēc tam virsū liek tomātu un sīpolu masu – visu izlīdzina.

4. Tad pa virsu liek desu un sieru. Mīklu rullē ciet kā lielu rulli. Pēc tam – sagriež dažus centimetrus lielās šķēlēs.

Foto – ekrānuzņēmums

5. Ņem cepešpannu, uz kuras uzklāts cepamais papīrs un kārto virsū sagrieztās bulciņas.

6. Trauciņā sakuļ olu un ar otiņu, jau uz cepešpannas, apsmērē katru maizīti atsevišķi.

7. Liek pannu cepeškrāsnī cepties, taču ļoti svarīgi – tai jābūt jau karstai 180 grādu temperatūrā. Cep apmēram 20 minūtes, līdz maizītes iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

 

Leave a Comment